?>

Zorg thuis: waar kunt u terecht?

De fysiotherapeut

Heeft u behoefte aan een geriatriefysiotherapeut bij u in de buurt? Op de website van De Fysiotherapeut kunt u er één vinden. Onder ‘type fysiotherapeut’ kunt u aangeven dat u opzoek bent naar een geriatriefysiotherapeut.
Website De Fysiotherapeut

Daarnaast is er een Geriatrie Fysiotherapie Netwerk in Groningen, ook hier kunt u een lijst met geriatriefysiotherapeuten vinden. Meer informatie kunt u vinden op de website.
Website Geriatrie Fysiotherapie Netwerk

De Sociale Kaart

Er zijn meerdere zorg-aanbieders actief op het gebied van dementie in de provincie Groningen. Een overzicht hiervan kunt u vinden op de website van Dementie Groningen.
Website Sociale Kaart

Dignis

Bij Dignis, onderdeel van Lentis, kunt u terecht voor zorg thuis, wonen, activiteiten in de wijk en dienstverlening op het gebied van verpleging en verzorging. Meer informatie over Dignis kunt u vinden op de website.
Website Dignis

Onderdeel van Dignis is De Mussengang. Dit is een dagbehandelingscentrum voor jongere mensen met dementie woonachtig in Groningen en Noord-Drenthe. Een informatiedocument (PDF) over De Mussengang kunt u vinden via onderstaande link.
PDF De Mussengang

In Paddepoel heeft Dignis een ontmoetingscentrum voor zelfstandig wonende ouderen en hun mantelzorgers. Meer informatie over het Ontmoetingscentrum Paddepoel kunt u via onderstaande link vinden.
Website Ontmoetingscentrum Paddepoel

De Keerkring is een dagbehandelingscentrum van Dignis voor dementerende ouderen en ouderen met psychische klachten. U kunt via onderstaande link meer informatie vinden over De Keerkring.
PDF De Keerkring

Humanitas

Humanitas, een landelijke vrijwilligersorganisatie, richt zich ook specifiek op vrijwilligers en dementie. Vrijwilligers bieden mensen met een vorm van dementie en hun mantelzorgers ondersteuning in de thuissituatie. U kunt meer informatie vinden op de website.
Website Humanitas

Odensehuis Groningen

Het Odensehuis is een inloophuis voor mensen met beginnende dementie en hun naasten. Meer weten? Op de website kunt u alle relevante informatie vinden.
Website Odensehuis Groningen

SamenOud

In Stadskanaal, Veendam, Pekela en Zuidoost-Drenthe wordt het project SamenOud ontwikkeld en geïmplementeerd. Het project richt zich op de zorg en begeleiding voor 75-plussers. Het doel is om de ouderen zo lang en prettig mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.
Website SamenOud

Tangenborgh

Zorggroep Tangenborgh is gespecialiseerd in dementiezorg met zowel wijkverpleging als ook woonzorglocaties.
Website Tangenborgh

Team290

Team290, onderdeel van Lentis, regelt zorg voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.
Website Team290

WeHelpen

WeHelpen is een digitale marktplaats waar u hulp kunt vragen, aanbieden en organiseren. Op de website ziet u een overzicht van alle hulpvragen en het hulpaanbod.
Website WeHelpen

WIJ Groningen

WIJ Groningen levert informatie en advies over zorg, ondersteuning, ontmoeting en activiteiten in de gemeente Groningen. Zie de website voor meer informatie.
Website WIJ Groningen

 

Artikelen

Medisch Contact: Stervensfase in het ziekenhuis kan veel persoonlijker

15 mrt. 0 Actueel
Op 13 maart publiceerde Medisch Contact een artikel over de Hospice Care Unit in het UMCG. Deze unit...

Campagne herwaardering ouderen

25 feb. 0 Actueel
Op 11 oktober 2018 heeft Hugo de Jonge, de minister van VWS, de Raad van Ouderen geïnstalleerd....

Het Alzheimer Centrum Groningen is open!

29 jan. 0 Actueel
Het is officieel, Groningen heeft het vijfde Alzheimer Centrum van Nederland. Donderdagmiddag 24 jan...

Opening Alzheimer Centrum Groningen

14 jan. 0 Actueel
Op 24 januari vindt de officiële opening plaats van het Alzheimer Centrum Groningen (ACG). Alzheime...

Symposium ‘Oud & nieuw’ in Isala

5 nov. 0 Actueel
In Zwolle is men er vroeg bij: op 7 december organiseert Isala het symposium 'Oud & nieuw'....