?>

Activiteiten voor ouderen

Op uw oude dag valt er heel veel te beleven. De onderstaande ideeën zijn bij ons in beeld gekomen en willen we graag met u ter inspiratie delen. Heeft u ook een tip voor ons? Laat het ons weten via onze contact-pagina.

Huisdier-maatje

Stichting OOPOEH is een platform waar 55-plussers zich kunnen aanbieden als huisdier-maatje. Dus, neemt u tijdens uw volgende wandeling een lieve hond mee? De hond (en het baasje) zullen u dankbaar zijn! Bijkomend voordeel: voor 55-plussers is het geheel gratis – de baasjes betalen de kosten.
Website van Stichting OOPOEH

Ideeën voor activiteiten opdoen (Engelstalig)

Pinterest is een sociaalnetwerksite, net als Facebook en Twitter. Pinterest fungeert echter als digitaal prikbord waar u afbeeldingen kunt pinnen en kunt sorteren op thema. Eén van die thema’s is ‘elderly activities’ (‘activiteiten voor ouderen’). Desondanks de engelstalige site maken de afbeeldingen veel duidelijk. Een beeld zegt immers meer dan 1.000 woorden.
Website van Pinterest

In beweging blijven met dementie

Op de website Dementie.nl is een overzicht te zien met verschillende activiteiten voor mensen met dementie. Dit betekend natuurlijk niet dat mensen zonder dementie hier niet van kunnen genieten!
Website van Dementie.nl

100 activiteiten voor mensen met dementie

Alzheimer Nederland maakte ook een mooi overzicht met activiteiten in verschillende categorieën. Binnenshuis, buitenshuis of toch aan de eettafel? Liever iets nuttigs of iets leuks en actiefs? Opties genoeg!
Website van Alzheimer Nederland

Nederland in Beweging

Olga Commandeur en Duco Bauwens laten u iedere werkdag om 09:15 uur een kwartier bewegen bij Omroep Max. Doet u mee? Dan bent u al op de helft van de dagelijkse norm van 30 minuten gezond bewegen! Bezoek de website van Omroep Max voor meer informatie.

Komt 09:15 uur niet goed uit? Voor de vroege vogels is er s’ochtends om 05:55 uur een herhaling van de uitzending van de dag ervoor. Ook zijn de afleveringen op ieder gewenst moment af te spelen via internet.
→ Website van Nederland in Beweging

Dementie Winkel

Een online shop met artikelen gericht op een stimulerende leefomgeving. Bij de Dementie Winkel kunt u terecht voor een diversiteit aan hulpmiddelen, activiteiten, cursussen en nog veel meer. U kunt natuurlijk ook een cadeaubon kopen voor één van uw naasten.
Website van de Dementie Winkel

 

Artikelen

Medisch Contact: Stervensfase in het ziekenhuis kan veel persoonlijker

15 mrt. 0 Actueel
Op 13 maart publiceerde Medisch Contact een artikel over de Hospice Care Unit in het UMCG. Deze unit...

Campagne herwaardering ouderen

25 feb. 0 Actueel
Op 11 oktober 2018 heeft Hugo de Jonge, de minister van VWS, de Raad van Ouderen geïnstalleerd....

Het Alzheimer Centrum Groningen is open!

29 jan. 0 Actueel
Het is officieel, Groningen heeft het vijfde Alzheimer Centrum van Nederland. Donderdagmiddag 24 jan...

Opening Alzheimer Centrum Groningen

14 jan. 0 Actueel
Op 24 januari vindt de officiële opening plaats van het Alzheimer Centrum Groningen (ACG). Alzheime...

Symposium ‘Oud & nieuw’ in Isala

5 nov. 0 Actueel
In Zwolle is men er vroeg bij: op 7 december organiseert Isala het symposium 'Oud & nieuw'....