?>

Nuttige apps en websites

Hier verzamelen wij nuttige apps en websites die bij ons in beeld zijn gekomen en we met u willen delen. Heeft u nog een suggestie? Laat het ons weten via onze contact-pagina.

Snel naar:


Alcohol de Baas

Alcohol de Baas is ontwikkeld voor mensen die zich zorgen maken over hun drinkgewoonte. U kunt hier online behandeling volgen bij alcoholproblemen. Ook vindt u hier feiten, tips en informatie over alcohol en drinken.
Website Alcohol de Baas

Before You Leave

Voer mooie gesprekken die je altijd bijblijven met iemand die ongeneeslijk ziek is. Deze app zit vol met vragen die jij kunt stellen aan degene die ziek is. Vragen om met elkaar te lachen en te huilen. Soms luchtig, soms meer diepgaand.
Before You Leave in de App Store
Before You Leave op Google Play
Website Before You Leave

Bot in balans

De Osteoporose Vereniging ontwikkelde de website Bot in Balans om te ondersteunen bij vragen die je hebt als je leven niet meer vanzelfsprekend is.
Website Bot in Balans

Dementie.nl

Dementie.nl is een platform speciaal voor mantelzorgers van een naaste met dementie. Men kan ervaringen van andere mantelzorgers lezen, vragen stellen aan experts, verschillende tests doen en trainingen volgen.
Website Dementie.nl

Fello

Fello is een eenvoudige app waarin je een agenda met elkaar deelt. Alle afspraken rondom de zorg voor uw naaste op één handige plek. Zo weet je precies wie, wat, wanneer doet. Met één klik plan je een afspraak, verdeel je een taak of deel je een bericht met de hele familie.
Fello in de App Store
Fello op Google Play
Website Fello

Gezondheid & Co

Gezondheid & Co is een co-productie van de redactie van Dagblad van het Noorden, Leeuwaren Courant en 31 weekbladen in de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Flevoland. Hierbij draait alles om je eigen gezondheid.
Website Gezondheid & Co

Gezondheidsmeter

Gezondheidsmeter biedt een Personal Health Record, voor patiënten en zorgverleners.
Gezondheidsmeter in de App Store
Gezondheidsmeter op Google Play
Website Gezondheidsmeter

Hoortest

Met deze hoortest kunt u controleren of uw gehoor voldoende is. Ook is er relevante informatie over het gehoor te vinden.
Website Hoortest

MAX 50plusnet

Via het MAX 50plusnet u uw sociale netwerk uitbreiden. U kunt leeftijdgenoten ontmoeten met wie u kunt mailen en chatten, om eventueel daarna samen of in clubverband activiteiten te ondernemen.
Website MAX 50plusnet

Med-Decs

Med-Decs is een verzamelplaats van keuzehulpen uit de hele wereld. Deze keuzehulpen kunnen u helpen een keuze te maken uit de verschillende behandelingsmogelijkheden. Ook kunnen de keuzehulpen behulpzaam zijn bij de oriëntatie naar de verschillende medische behandelingen.
Website Med-Decs

Mijn Eetmeter

Ben je benieuwd of je dagelijks voldoende vitamines, mineralen en energie binnenkrijgt? Met de app Mijn Eetmeter heb je je persoonlijke eetdagboek op zak. Gezond eten was nog nooit zo gemakkelijk.
Mijn Eetmeter in de App Store
Mijn Eetmeter op Google Play
Website Mijn Eetmeter

Sleep Cycle Alarm Clock

Deze app houdt uw slaapfases bij en u krijgt inzicht in uw slaappatroon. Tevens zal de app ervoor zorgen dat u in een lichte slaapfase gewekt wordt waardoor u uitgerust en relaxed opstaat.
Sleep Cycle Alarm Clock in de App Store
Sleep Cycle Alarm Clock op Google Play
Website Sleep Cycle Alarm Clock

Spreekuur Thuis

Spreekuur Thuis biedt u actuele medische informatie rond de meest voorkomende diagnoses. De auteurs zijn medisch specialisten en huisartsen. Dit verzorgen zij in samenwerking met patiëntenverenigingen.
Website Spreekuur Thuis

Thuisarts.nl

Een website met betrouwbare informatie over uw ziekte en gezondheid. Daarnaast ondersteunt deze website u voor, tijdens en na uw huisartsenbezoek.
Website Thuisarts

Voor ik het vergeet

Een app ter ondersteuning van het voeren van gesprekken rond vroegtijdige zorgplanning, in de eerste plaats bedoeld voor mensen met dementie. De app bestaat uit verschillende thema’s met per thema een aantal vragen. De vragen en thema’s worden verduidelijkt met foto’s die aansluiten bij de leefwereld van de oudere persoon. Er worden vragen gesteld die te maken hebben met levenskwaliteit, maar sommige vragen gaan ook specifiek over het levenseinde.
Voor ik het Vergeet in de App Store
Voor ik het Vergeet op Google Play
Website Voor ik het Vergeet

Naar boven

 

Artikelen

Medisch Contact: Stervensfase in het ziekenhuis kan veel persoonlijker

15 mrt. 0 Actueel
Op 13 maart publiceerde Medisch Contact een artikel over de Hospice Care Unit in het UMCG. Deze unit...

Campagne herwaardering ouderen

25 feb. 0 Actueel
Op 11 oktober 2018 heeft Hugo de Jonge, de minister van VWS, de Raad van Ouderen geïnstalleerd....

Het Alzheimer Centrum Groningen is open!

29 jan. 0 Actueel
Het is officieel, Groningen heeft het vijfde Alzheimer Centrum van Nederland. Donderdagmiddag 24 jan...

Opening Alzheimer Centrum Groningen

14 jan. 0 Actueel
Op 24 januari vindt de officiële opening plaats van het Alzheimer Centrum Groningen (ACG). Alzheime...

Symposium ‘Oud & nieuw’ in Isala

5 nov. 0 Actueel
In Zwolle is men er vroeg bij: op 7 december organiseert Isala het symposium 'Oud & nieuw'....