Symposium ‘Oud & nieuw’ in Isala

5 november 2018 0 reacties Actueel
In Zwolle is men er vroeg bij: op 7 december organiseert Isala het symposium 'Oud & nieuw'.
Meer lezen

SANO Wetenschapsdag 2018

1 oktober 2018 0 reacties Actueel
Het UNO-UMCG, Universitair Netwerk Ouderenzorg - UMCG, organiseert dit jaar op 8 november de SANO Wetenschapsdag.
Meer lezen

Internationale dag tegen ouderenmishandeling

15 juni 2018 0 reacties Actueel
Het is vandaag, 15 juni, de internationale dag tegen ouderenmishandeling. Wereldwijd wordt er aandacht besteed aan het signaleren, stoppen en voorkomen van deze problematiek.
Meer lezen

Symposium ‘Ziekenhuis en omgeving seniorvriendelijk?’

Op 6 juli organiseren Denktank 60+ Noord en Anders Oud 2030 het symposium 'Ziekenhuis en omgeving seniorvriendelijk?'
Meer lezen

Gezondheidsvaardigheden: één op de drie Nederlands heeft problemen

Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, deed recent onderzoek naar de gezondheidsvaardigheden van Nederlands. Uit de cijfers van het Nivel Consumentenpanel Gezondheidszorg blijkt dat 36,4% van de Nederlanders lage gezondheidsvaardigheden heeft.
Meer lezen

De kwetsbaarheidstest voor ouderen

24 april 2018 0 reacties Actueel
Moeten ouderen nog geopereerd worden? Op hoge leeftijd brengt een operatie veel risico's met zich mee.
Meer lezen

Delirium Experience: 4 sterren van de DSSH

19 april 2018 0 reacties Actueel
Tijdens het laatste congres van de Dutch Society for Simulation in Healthcare (DSSH) ontving de Delirium Experience de 4e ster. De game heeft al eerder 3 sterren ontvangen van de commissie.
Meer lezen

Donderdag 5 april 2018: 10 jaar UCO

21 maart 2018 0 reacties Actueel
Ter gelegenheid van dit jubileum organiseren wij een symposium wat in het teken staat van samen werken aan samenwerking in de ouderenzorg. De ontwikkelingen die wij de afgelopen 10 jaar in onze regio hebben gemaakt op gebied van patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek staan centraal. We willen u voorzien van diverse internationale, nationale en regionale achtergrondinformatie betreffende een aantal ‘samenwerkingszaken’.
Meer lezen

Ouderenbonden helpen leden bij invullen belastingformulieren

6 maart 2018 0 reacties Actueel
Omdat de overkoepelende Ouderenbonden landelijk zijn gestopt met de hulp bij het invullen van de belastingaangifte, bieden de gezamenlijke Ouderenbonden van Smallingerland deze service nu aan voor al hun leden met een AOW en een klein pensioen.
Meer lezen

13 maart Alzheimercafé Drachten

6 maart 2018 0 reacties Actueel
In restaurant @Holdert in Drachten wordt dinsdag 13 maart om 20 uur het Alzheimercafé gehouden. Ds. Jan Strikwerda spreekt over het thema Zorgen voor Zin.
Meer lezen

De 1000e Seniorlines patiënt

31 januari 2018 0 reacties Actueel
Op 31 januari 2018 heeft het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde (UCO) voor het Seniorlines-onderzoek haar 1000e patient geïncludeerd! De betreffende patiënt is verwend met bloemen en gebak.
Meer lezen

NOS: Tientallen ziekenhuizen geven kwetsbare ouderen thuis nazorg

15 januari 2018 0 reacties Actueel
Op donderdag 11 januari publiceerde de NOS een artikel over goede thuiszorg na een ziekenhuisopname. Sophia de Rooij, hoogleraar Ouderengeneeskunde en hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde, werd hiervoor ook geïnterviewd.
Meer lezen

Wilt u Roodkapje eens spelen en uitproberen?

14 december 2017 0 reacties Actueel
Het spel Roodkapje is ervoor gemaakt om samen met uw naasten in gesprek te gaan over wat er nodig is om u goed voor te bereiden op 'de oude dag'. Speel een paar dagen uit het leven van de Grootmoeder van Roodkapje en kijk hoe zij aan de slag gaat om zo lang mogelijk en zo goed mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen in haar mooie boshuisje.
Meer lezen

OOG voor Senioren TV: Sophia de Rooij aan het woord

21 november 2017 0 reacties Actueel
Zondag 12 november van 11:00 tot 12:00 uur en van 16:30 tot 17:30 uur zal Sophia de Rooij, hoofd van het Universitair Centrum Ouderengeneeskunde, aansluiten bij OOG voor Senioren TV.
Meer lezen

Healthy Ageing is … salto’s op je 89ste doen!

12 oktober 2017 0 reacties Actueel
Wij doen het Anneke (89) niet na: Salto's doen van de hoge duikplank. Waar we het wel mee eens zijn is dat beweging belangrijk is en dat het zeker helpt om gezond ouder te worden.
Meer lezen

Ouderen en kou: Eva, Marije en Ineke zochten het uit

25 september 2017 0 reacties
Eva Bolhuis, Marije de Haan en Ineke Knijp, alle drie geneeskunde studenten, hebben recent op o.a. de Polikliniek Ouderengeneeskunde hun bachelorproject uitgevoerd. Ze hebben een temperatuurstudie gedaan en hebben hiervoor metingen verricht en patiënten een korte vragenlijst laten invullen.
Meer lezen

Vacature: AIOS Klinische Geratrie

13 september 2017 0 reacties Actueel
Wij zijn voor 2017 en voor 2018 op zoek naar 4 gedreven artsen die klinisch geriater willen worden en hun opleiding tot klinisch geriater in het UMCG willen volgen.
Meer lezen

‘Jonge honden in veel te oude lichamen’

Een groep vrienden van zeventigplus fietst drie keer per week in weer en wind lange tochten op de racefiets. Ondanks pijnlijke ledematen en gebrek aan adem weigeren ze hun fiets op te geven.
Meer lezen

Tentoonstelling: Gelukkig Gezond!

26 juni 2017 0 reacties Actueel
Healthy Ageing, ofwel de vraag hoe we zo gezond mogelijk oud kunnen worden, is dé uitdaging van deze tijd, horen we overal in de media. Immers, nooit eerder hadden we te maken met zo'n grote vergrijzing.
Meer lezen

Hedy d’Ancona: ‘Er is een land waar ouderen willen wonen’

6 juni 2017 0 reacties
Zijn ouderen alleen maar sociaal-economische lastposten of blijven we ze als volledig mens zien, in kwetsbaarheid en behoefte aan zelfstandigheid?
Meer lezen